maandag 17 februari 2014

Zwarte woud brood





Ingrediƫnten
Geplette tarwe 100 gram
Zemelen 50 gram
Water 2,60 ml
Tarwebloem 150 gram
Tarwemeel 150 gram
Gebrande mout 8 gram
Gist 20 gram
Donker broodvetstof 20 gram
(broodverbeteraar)
Maisvlokken 15 gram
Gerstvlokken 15 gram
Muesli 15 gram
Glutenversterker 20 gram
Zout 8 gram

1 brood 800 gram
Zemelen en geplette tarwe samen met het water 30 minuten laten weken.
Draaitijd; 2 minuten in 1e versnelling
5 minuten in 2e versnelling
kuiprijs van 30 minuten
ontgassen - dichtvouwen en afwegen
afwegen op 800 gram
opbollen en afzetten in roggemeel
niet te vol laten rijzen
oventemperatuur 240 graden
afbakken in dalende temperatuur

Oventemperatuur dalende oven van 240 graden naar 200 graden
Bakduur 35 minuten