maandag 17 februari 2014

Tijgerbrood

Ingrediƫnten
Bloem 1 kg
Water 550 gram
Gist 50 gram
Boter of olie   50 gram
Melkpoeder 50 gram
Zout       17 gram


Water en gist in kom mengen, bloem, melkpoeder, boter of olie, zout toevoegen.
Deeghaak in machine plaatsen 2 minuten in 1 ste en 8 minuten in 2de versnelling.
25 minuten laten rusten onder een doek
Deeg verdelen in stukken van 800 gram voor een heel brood anders verdelen in 100 gram voor kleinere broodjes.
Licht opbollen en 10 minuten laten rusten onder een doek
Dan terug de lucht er uit drukken en nu stevigere opbollen.
Tijger papje er op aanbrengen
Opnieuw laten rijzen totdat het brood verdubbeld is.


Tijgerpapje:
rijstmeel 250 gram
lauw water 250 ml
tarwemeel 300 gram
gist 45 gram
suiker 20 gram
olie 15 ml
zout 8 gram


oventemperatuur 220 graden
bakduur 35 a 40 minuten
aantal stuks 2