maandag 10 februari 2014

Pralinétruffels

Ingrediënten
 150 gr boter
 150 gr hazelnootpasta
 300 gr gesmolten melkchocolade
 geschaafde amandelen
 Melkchocolade callets


Crème de boter.
Meng met de hazelnootpasta en de gesmolten melkchocolade.
Roer alles zeer goed onder elkaar tot je een homogene massa hebt zonder klonters.
Laat de pralinémassa afkoelen tot ze stijf genoeg is om gespoten te worden met de spuitzak.( let op dat de massa niet te stijf is, want je moet hem kunnen spuiten.
Doe de opgesteven massa in een spuitzak met een glad spuitmondje ( 11 of 12 ).
Spuit lange worstvormige rijen op een bakpapier en laat volledig opstijven ( in de koelkast ).
Rooster de amandelschilfers even in de oven ( of op het vuur in een pan ).
Smelt ondertussen de melkchocolade en tableer hem.
Als de pralinémassa opgesteven is, snijd ze dan in blokjes van ca. 2 cm lengte.
Haal deze blokjes dan door de getableerde melkchocolade en rol ze vervolgens door de amandelschilfers.
Laat ze een minuutje in de schilfers liggen en leg ze dan in een doosje