maandag 17 februari 2014

Luiks brood

Ingrediƫnten
Tarwebloem 1 kg
Melk 0,5 liter
Boter 150 gram
Vetstof(luxe)150 gram
(broodverbeteraar)
Eieren 200 gram (4 stuks)
Gist 60 gram
Suiker 40 gram
Zout 20 gram
Perlesuiker 300 gram

6 broodjes van 400 gram
Van de grondstoffen, zonder de perle, maken we een soepel en taai deegje.
we geven dit een rusttijd van 20 minuten
nadien de perle onderwerken en verdelen in 6 gelijke delen.
opbollen en bolrijs geven
ondertussen 6 flanvormen fonceren met afval van bladerdeeg, uitgerold op 2 mm dikte en goed geprikt.
de deegstukken opnieuw opbollen en in de vormen leggen
doreren en laten rijzen
voor het inovenen enkele bandjes dun uitgerolde bladerdeeg opleggen die we iets langer laten dan de boord van de vorm omdat krimpen van het bladerdeeg onvermijdelijk is.

Oventemperatuur 190 graden
bakduur 20 tot 30 minuten
aantalstuks 6 broodjes van 400 gram