maandag 3 februari 2014

Lasagne van Knolselderij, Pompoen, Champignons en Palmkool

Ingrediƫnten
Halve knolselderij
Halve Pompoen
250 gram champignons
250 gram Palmkool
250 gram Verse tomatensaus
1 teentje knoflook
peper
zout
grof geraspte Parmezaanse kaas
2 tomaten in plakken

Verse tomaten saus.
1 Kilo tomaten
2 uien


1. De knolselderij schoonmaken en heel dun snijden op de snijmachine of mandoline.
2. De pompoen schillen, pitten verwijderen. In dunne plakken snijden.
3. Champignons schoon borstelen, in plakjes snijden
4. Palmkool, de kool van de stelen ritsen en wassen.
5. Knoflook persen
6. De knolselderij en de pompoen 5 minuten stomen in de stoomoven op 100 graden of even blancheren in kokend water.
7. De knolselderij en de pompoen met koudwater afspoelen zodat ze niet verder door garen.
8. In een wok of hapjes pan een heel klein beetje olie en de champignons hier in aanbakken. De champignons uit de pan halen.
9. De palmkool samen met de knoflook heel even roerbakken, niet sla laten worden en laten uitlekken in een vergiet.
10. Een ovenschaal invetten.
11. Laagje knolselderij,peper en zout laagje pompoen, peper en zout,laagje champignons.








12. Een soeplepel over de champignons gieten. Een beetje verdelen.
13. Laagje knolselderij,peper en zout laagje pompoen,peper en zout, een soep lepel tomaten saus.Parmezaanse erover strooien




14. Palmkool erboven leggen.













15. En een laatste laagje knolselderij.



16. Tomaten in plakjes erop leggen bestrooien met Parmezaanse kaas.
















Oven voorverwarmen op 200 graden en 30 minuten in een hete lucht oven zetten.

Eet smakelijk








Tomaten saus.
Uien schillen en in stukjes snijden.
Tomaten wassen en in stukjes snijden.
Uien aanzetten in een klein beetje olie, de tomaten erbij doen en rustig laten stoven.
Op smaak brengen met peper en zout
Als alle tomaten mooi zacht zijn. De tomaten en uien in de keukenmachine of met staafmixer draaien.
De saus door een zeef drukken zodat alle pitjes eruit zijn. De saus kunt u heel goed invriezen en is te gebruiken als voor soep of andere sauzen.