maandag 17 februari 2014

Kaas en uienbrood

Ingrediƫnten
Tarwebloem 450 gram
Water/melk 300 gram
Gist 20 gram
Boter 75 gram
Mosterdpoeder 5 gram
Geraspte belegen cheddar 180 gram
Gesnipperde ui 1 stuk
zout en gemalen zwarte peper


fruit de ui zacht en goudkleurig, laten afkoelen
de boter en 1/4 van de kaas zet je opzij voor de versiering
maak op klassieke wijze een deegje met de overige grondstoffen
laat rijzen tot het in volume verdubbeld is
goed ontgassen en verdeel in 20 stukjes en bol ze goed op
leg 10 bolletjes op de bodem van een beboterde vorm
bestrijk met boter, leg de overige bolletjes erboven op en bestrijk ze met de rest van de boter
laat goed narijzen ongeveer 45 minuten
strooi de rest van de kaas erover en bak heel licht af

oventemperatuur 190 graden
bakduur 40 a 45 minuten
aantal stuks 1