maandag 17 februari 2014

Honingbrood

Ingrediƫnten
Voordeeg
Tarwebloem  500 gram
Melk  250 ml
Gist   25 gram     

Tarwebloem 125 gram
Boter 75 gram
Honing 75 gram
Citroensap 10 gram
Zout  10  gram


Maak het voordeeg, Bloem, melk en gist draaien in de machine voor 5 minuten en het laat het 20 minuten rijzen onder een doek
De rest van de ingrediƫnten toevoegen en het deeg afdraaien
Draaitijd ongeveer 3 minuten in 1e versnelling en 6 minuten in 2e versnelling
Deeg op tafel leggen onder een doek en 20 minuten laten rijzen
Deeg afwegen in twee gelijke stukken.
Lucht uit het deeg drukken (ontgassen) en dan luchtig opbollen
opnieuw opbollen en in licht gesmeerde vormen leggen
na 3/4 rijstijd met een schaar enkele malen inknippen
verder laten rijzen onder een doek totdat het deeg bijna verdubbeld is.

Oventemperatuur 200 graden
Bakduur 40 minuten


Nuttige informatie:
Onmiddellijk na het uitovenen bestrijken met geklaarde boter