Half om Half brood
Ingrediënten
Tarwebloem 250 gram
Tarwemeel 250 gram
Water 260 ml
Gist 9 gram
Vetstof 10 gram
zout 8 gram
Bereiding
Gist oplossen in het water
samen met de tarwe mengen in de machine
na een korte mengtijd het zout en de vetstof toevoegen.
Draaitijd: 6 minuten in 1e versnelling
3 minuten in 2e versnelling
kuiprijs van 20 minuten geven
even laten draaien en afwegen op 900 gram of 450 gram
opbollen en een bolrijs geven van 15 minuten
langsteken en invormen leggen
voor de helft laten rijzen met een schaar overlangs inknippen
verder lateen volrijzen
Oventemperatuur 240 graden
bakduur 45 minuten
Tarwebloem 250 gram
Tarwemeel 250 gram
Water 260 ml
Gist 9 gram
Vetstof 10 gram
zout 8 gram
Bereiding
Gist oplossen in het water
samen met de tarwe mengen in de machine
na een korte mengtijd het zout en de vetstof toevoegen.
Draaitijd: 6 minuten in 1e versnelling
3 minuten in 2e versnelling
kuiprijs van 20 minuten geven
even laten draaien en afwegen op 900 gram of 450 gram
opbollen en een bolrijs geven van 15 minuten
langsteken en invormen leggen
voor de helft laten rijzen met een schaar overlangs inknippen
verder lateen volrijzen
Oventemperatuur 240 graden
bakduur 45 minuten
Reacties
Een reactie posten