maandag 17 februari 2014

Georgische Khachapuri

Ingrediƫnten
Bloem 230 gram
Zout 4 gram
Gist 15 gram
Melk 150 ml
Boter 25 gram

Vulling:
Geraspte belegen kaas 230 gram
Munster/Taleggio 220 gram
Ei 1
Zachte boter 25 gram

4 stuks
maak een glad en elastisch deeg
laat het rijzen totdat het volume verdubbeld is
maak intussen de vulling
meng de kazen, boter en het ei zachtjes onder elkaar en breng op smaak met peper en zout
kneed het deeg goed door elkaar en verdeel het in 4 gelijke stukken
rol elk stuk uit tot een cirkel van 20 cm
leg het stukje deeg in een licht beboterde bakvorm van 10 cm doorsnede
verdeel de vulling over de 4 stukken, vouw toe en knoop dicht
20 minuten laten narijzen
bestrijk het deeg met losgeklopt ei

oventemperatuur 180 graden