maandag 17 februari 2014

Cornish Saffraanbrood

Ingrediƫnten
Bloem 400 gram
Gist 25 gram
Melk 300 ml
Saffraan 2 gram
Basterdsuiker 50 gram
Boter 75 gram
Nootmuskaat 2 gram
Kaneel 2 gram
Zout 3 gram
Rozijnen/krenten 100 gram
Gemalen amandelen 50 gram


Maak een voordeeg van een beetje bloem, gist en lauw water
Laat 15 minuten rusten en meng de andere grondstoffen er onder, uitgezonderd de vruchten
kneed tot een zacht, maar niet te taai deeg, glad en elastisch
zet op een warme plaats en laat verdubbelen in volume
kneed zachtjes de vruchten eronder
verdeel het beslag in 2 en maak er broden van
voldoende narijzen gedurende 1 uur
bak ze licht af

oventemperatuur dalend van 220 graden naar 190 graden
bakduur 10 + 15/20 minuten
aantal stuks 2

Na het bakken kan je broden bestrijken met glazuur, 40 gram melk koken met 20 gram basterd suiker