vrijdag 21 februari 2014

Cassistriangel

Ingrediƫnten
Cassispulp 150 ml
slagroom 300 ml
Italiaans schuim 200 gr
Gelatine 3 blaadjes
Fraise de bois 20 ml


Verwerk de cassispulp zo koud mogelijk.
Week de gelatine in koud water, smelt hem en spatel hen door het Italiaans schuim.
Meng de koude pulp eronder en laat dit alles door de niet te stevig opgeklopte slagroom zakken.
Meng tot een egale, gladde massa ( zonder klonters ! ).

Opbouw :
Zet tegen de randen van de triangel een reepje frambozenjavanais als sierbiscuit.
Leg op de bodem een plakje amandelbiscuit dat langs de onderzijde ingestreken is met
een laagje getempereerde chocolade.
Saus dit stukje biscuit met de fraise de bois.
Vul op met de cassismousse en leg in het midden nog een plakje biscuit en een paletje
bosvruchtengelei.
Vul de triangel mooi af ( zet hem een beetje bol, vermits er Italiaans schuim in verwerkt
werd.
Glans mooi af met een spiegel.