maandag 17 februari 2014

Casinobrood grof

Ingrediƫnten
Tarwebloem 600 gram
Tarwemeel 400 gram
Water 550 ml
Zout 17 gram
Gist 30 gram
Melkpoeder 50 gram
Boter 50 gram


Water en gist mengen met het melkpoeder
de rest van de grondstoffen toevoegen en verder afdraaien totdat je een mooi deeg verkrijgt en een vliesje kan trekken.










Draaitijd ongeveer 7 minuten in 1ste en 3 minuten in 2de versnelling
Deeg op tafel leggen met een doek 15 minuten laten rijzen.
Goed de lucht er uit drukken en afwegen op 750 gram.
Luchtig opbollen en een doek 15 minuten laten rijzen
Langsteken en met de sluiting naar boven in de vorm leggen












Het deksel niet volledig dicht doen zodat je kunt zien in hoeverre ze gerezen zijn
op 3/4 inovenen, een te lange narijs kan tot gevolg hebben dat het deksel er afgedrukt wordt door de deegspanning

oventemperatuur 240 graden
bakduur 40 minuten
aantal stuks 2