maandag 24 februari 2014

Bruin met karnemelk

Ingrediƫnten
Geplette tarwe  250 gram
Water                200 ml
Tarwebloem     250 gram
Karnemelk       50 ml
Gist                  18 gram
Vetstof             10 gram
Glutenversterker  10 gram
Zout                 9 gram  

1 brood of 2 kleinere broodjes
Geplette tarwe en water goed mengen en 30 minuten laten rusten
samen met de andere grondstoffen tot een homogeen deeg draaien
3 minuten in 1ste - 6 minuten in 2e versnelling
tafelrijs van 20 minuten onder doek en plasticfolie
ontgassen en afwegen, opbollen en 20 minuten laten rusten
900 grams brood of  2 van 450 grams broodjes afwegen
opnieuw opbollen, bevochtigen en in geplette tarwe drukken
in vorm of tapijt leggen en korte rijs geven

oventemperatuur dalende oven van 250c naar 210 c
bakduur 45 minuten