Bruin met karnemelk

Ingrediënten
Geplette tarwe  250 gram
Water                200 ml
Tarwebloem     250 gram
Karnemelk       50 ml
Gist                  18 gram
Vetstof             10 gram
Glutenversterker  10 gram
Zout                 9 gram  

1 brood of 2 kleinere broodjes
Geplette tarwe en water goed mengen en 30 minuten laten rusten
samen met de andere grondstoffen tot een homogeen deeg draaien
3 minuten in 1ste - 6 minuten in 2e versnelling
tafelrijs van 20 minuten onder doek en plasticfolie
ontgassen en afwegen, opbollen en 20 minuten laten rusten
900 grams brood of  2 van 450 grams broodjes afwegen
opnieuw opbollen, bevochtigen en in geplette tarwe drukken
in vorm of tapijt leggen en korte rijs geven

oventemperatuur dalende oven van 250c naar 210 c
bakduur 45 minuten

Reacties

Populaire posts van deze blog

Appelcake zonder suiker

Zilveruitjes Inmaken

Vruchtensnoepjes zonder toegevoegde suikers