Zweeds Grof
Ingrediënten
Tarwebloem 700 gram
Voltarwebloem 300 gram
Water 550 ml
Gist 45 gram
Zout 18 gram
Suiker 10 gram
Vetstof 20 gram
Melkpoeder 30 gram
1 groot en 1 klein
op de klassieke wijze het deeg aanmaken
5 minuten in 1ste en 3 minuten in 2e versnelling
tafelrijs geven van 20 minuten
goed ontgassen en afwegen op 1 kg
opbollen en 20 minuten laten rusten onder plasticfolie
een mooie gladde bol maken
met de onderkant naar oven keren op een doek
3/4 narijs geven en bestrooien met roggebloem
verder laten rijzen en mooi licht afbakken
oventemperatuur dalend 240 graden naar 220 graden
bakduur 45 minuten
Tarwebloem 700 gram
Voltarwebloem 300 gram
Water 550 ml
Gist 45 gram
Zout 18 gram
Suiker 10 gram
Vetstof 20 gram
Melkpoeder 30 gram
1 groot en 1 klein
op de klassieke wijze het deeg aanmaken
5 minuten in 1ste en 3 minuten in 2e versnelling
tafelrijs geven van 20 minuten
goed ontgassen en afwegen op 1 kg
opbollen en 20 minuten laten rusten onder plasticfolie
een mooie gladde bol maken
met de onderkant naar oven keren op een doek
3/4 narijs geven en bestrooien met roggebloem
verder laten rijzen en mooi licht afbakken
oventemperatuur dalend 240 graden naar 220 graden
bakduur 45 minuten
Reacties
Een reactie posten