Appelbrood
Ingrediënten
Bloem 500 gram
Melk 240 ml
eieren 40 gram
Boter 70 gram
Vetstof 50 gram
Gist 40 gram
Suiker 20 gram
Zout 7 gram
Citrusrasp 20 gram
Appelstukjes 350 gram
Marsepein 1/1
1 groot en 1 klein
Een kort elastisch deeg aanmaken
3 minuten in 1ste en 5 minuten in 2de versnelling
20 minuten laten rusten
afwegen en opbollen
marsepein dun uitrollen
deeg stuk langwerpig uitrollen
vorm aangeven
in licht geboterde vormen leggen
1x doreren en na 3/4 narijs nogmaals doreren
versiering aanbrengen
afbakken
oventemperatuur 200 graden
Bloem 500 gram
Melk 240 ml
eieren 40 gram
Boter 70 gram
Vetstof 50 gram
Gist 40 gram
Suiker 20 gram
Zout 7 gram
Citrusrasp 20 gram
Appelstukjes 350 gram
Marsepein 1/1
1 groot en 1 klein
Een kort elastisch deeg aanmaken
3 minuten in 1ste en 5 minuten in 2de versnelling
20 minuten laten rusten
afwegen en opbollen
marsepein dun uitrollen
deeg stuk langwerpig uitrollen
vorm aangeven
in licht geboterde vormen leggen
1x doreren en na 3/4 narijs nogmaals doreren
versiering aanbrengen
afbakken
oventemperatuur 200 graden
Reacties
Een reactie posten