woensdag 12 februari 2014

Advocaatpralines

Ingrediënten
 200 gr boter
 125 gr room
 1/2 vanillestokje
 80 gr glucose
 150 gr fondant ( suiker )
 chocolade om de pralines te maken
 80 gr

advocaat :
o 1 blik gecondenseerde melk ( Carnation 410 ml )
o 300 gr suiker
o vanille-essence
o 12 eidooiers
o 250 ml alcohol ( 94° )


Smelt de chocolade en tableer hem.
Mouleer de pralinevormen.
Crème de boter en voeg er dan de fondant bij.
Roer tot een gladde massa.
Snijd het halve vanillestokje overlangs in twee en haal de zaadjes er uit.
Voeg de zaadjes en de lege peul bij de room.
Kook de room met de glucose.
Als de room afgekoeld is, meng dan de twee massa\'s en roer tot een gladde vulling.
Roer er dan de advocaat door.
Laat afkoelen tot ze stijf genoeg is om gespoten te worden met de spuitzak.( let op dat de massa niet te stijf is, want je moet hem kunnen spuiten ).
Doe de opgesteven massa in een spuitzak met een glad spuitmondje ( 8 of 9 ).
Spuit de vulling in de pralines.
Sluit de pralines met een laagje ( getableerde ) chocolade.
Laat de chocolade opstijven en ontvorm de pralines