dinsdag 4 februari 2014

Aardappelbrood

Ingrediƫnten
Tarwebloem 350 gram
Volkorenmeel 110 gram
Kookvocht aardappelen 150 ml
Aardappelen gekookt 230 gram
Zout 6 gram
Gist 15 gram
Boter 25 gram
Karwijzaad 3 gram


zeef de aardappelen en laat deze afkoelen
maak een glad, zacht en elastisch deeg
draaitijd 4 minuten in 1ste en 2 minuten in 2de versnelling
laat het verdubbelen in volume
goed ontgassen en een bol, ovaal brood maken
volledige narijs voor een lichter brood maken
leg het op een bakplaat en bestuif met wat volkorenmeel
laat het 30 minuten narijzen tot het volume verdubbeld is
vesier met 3 a 4 kruislingse insnijdingen
goudgeel bakken tot het hol klinkt als je op de onderkant klopt

oventemperatuur 210 graden zonder stoom
bakduur 30 a 35 minuten
aantal stuks 1 groot brood

wilt u een kaasbrood, laat dan de karwijzaad achterwege en kneed 120 gr geraspte, belegen kaas onder het deeg.
Leicester of verkruimelde blauwe kaas, zoals stilton of danisch blue