dinsdag 21 januari 2014

Zweedse appel cake


Ingrediƫnten
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
150 gram suiker
150 gram gesmolten roomboter
3 eieren los geroerd
5 appels (hand goudreinetten

zweedse appel cake
1. Oven voor verwarmen op 180 graden.
2. 1 rond bakblik 26 cm invetten
3. Schil de appels 3 appels in blokjes en 2 appels in dunne schijfjes voor de decoratie.
4. Meng Bloem, bakpoeder, kaneel in en een grote kom.
5. Voeg de appelblokjes toe en mengen goed zodat alle bloem om de appelblokjes heen zit. Dit voorkomt dat de appel in het beslag naar beneden zakt.
6. Voeg nu de gesmolten boter en de eieren toe en mix deze goed door elkaar. Ik gebruik een standmixer.
7. Het beslag kan nu in de vorm, strijk de bovenkant glad.
8. Leg de plakjes appel in waaier vorm op de cake.
9. Ik heb boven op de appeltjes een beetje kaneel suiker gestrooid. (Dit is een mengsel van suiker met kaneel.
10. Bak in de oven voor ongeveer 45 minuten of wanneer u een satestokje in de cake stopt en deze komt er droog uit.
11. Laat de cake 10 minuten afkoelen.
12. Haal de cake uit de vorm en laat verder afkoelen.

Eet smakelijk