dinsdag 21 januari 2014

Zuurkool met knolselderij en pastinaak puree



Ingrediƫnten
1 zakje zuurkool ongeveer een half pond
1 knolselderij
4 pastinaken
4 peren
100 gram munsterkaas 0f andere kaas
gemalen en geroosterde noten

Benodigdheden
Ovenschaal


Knolselderij en pastinaak schillen en in blokjes snijden.
20 minuten stomen in de stoomoven op 100 graden of koken voor 20 minuten.
In een keukenmachine de knolselderij en pastinaak pureren in de keukenmachine.
Op smaak brengen met peper en zout.
Zuurkool in een ovenschaal leggen.
Peren schillen en het klokhuis verwijderen en in blokjes snijden, deze op de zuurkool leggen.
De knolselderij puree hier op mooi uitsmeren.
De munster in plakjes snijden en op de puree leggen.
De gemalen er bovenop strooien zodat je een mooie laag krijgt.
In een voorverwarmde oven van 200 graden 45 minuten laten garen.

Eet smakelijk