woensdag 29 januari 2014

Worstenbrood

 IngrediĆ«nten
500 gram bloem
260 ml water
30 gram gist
1 ei
25 gram suiker
8 gram zout
50 gram boter
25 gram luxebroodverbeteraar S500

Vulling
1500 gram gehakt
2 eieren
150 gram broodkruim


Maak een kort en glad deegje
Verdeel de boter over de helft van het deeg
Geef 3 toeren van 3.
Van het gehakt pilletjes rollen van 50 gram. Een goede verhouding is bv 65 gram en 50 gram gehakt.
Het deeg uitrollen tot op 1/2 cm dikte en verdelen in rechthoekjes.


Voor broden met 50 gram gehakt het deeg uitrollen tot 60 op 50 cm en in 30 gelijke delen verdelen.

De vleespilletjes inrollen en met de sluiting naar onder op een plaat schikken.








Doreren en narijs geven
afbakken in een oven van 240 graden.
Baktijd 20 minuten.