vrijdag 24 januari 2014

Volkoren Speltbolletjes met muesli





Ingrediƫnten
250 gram Speltbloem
250 gram Volkoren speltbloem
14 gram gist
266 ml melk
34 gram rietsuiker
3 gram zout
66 gram vetstof (roomboter) kamertemperatuur
60 gram biologische muesli (zonder suiker toevoeging)


Weeg alle ingrediƫnten af.
Verwarm de melk tot lauwwarm
Neem uw keukenmachine met deeghaak en er een deeghaak in.
Neem de kom voeg daar in de gist met de lauw warme melk en laat tien minuten staan.
Voeg nu het speltbloem, speltmeel, de suiker, muesli toe en laat de machine heel even draaien.
Voeg nu het zout en de boter toe.
Laat de machine 5 minuten draaien tot u een mooi deeg krijgt.
Laat het deeg in kom 30 minuten rijzen onder een droge doek op een warme plaats.



Verdeel het deeg in deegstukjes van ongeveer 50 gram.




Laat de deegstukjes 10 minuten rusten (onder een doek) en bol ze dan op.
Laat ze weer 10 minuten rusten (onder een doek)sla de bolletjes nog een keer plat en bol ze opnieuw op.
Leg de broodjes op een ingevette bakplaat of bakmat met de naad naar beneden.
Strijk de bolletjes in met wat losgeklopt ei.
Laat de bolletjes nog 30 minuten na rijzen op een warme plaats.
Bak de broodjes gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Laat ze afkoelen op een rooster.