dinsdag 21 januari 2014

Vanille kwark souffle



 IngrediĆ«nten:
4 verse eierdooiers
Vanille kwark souffle

Ingrediƫnten:
4 verse eierdooiers
40 gram witte basterdsuiker
150 gram magere kwark
rasp van een halve limoen
Merg uit 1 vanillestokje
3 verse eiwitten
40 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Bestrijk 6 kleine souffleschaaltjes met boter in verticale richting en bestrijk ze met fijne kristalsuiker zodat er een dun laagje in het schaaltje blijf zitten.
Meng de eidooiers met basterdsuiker, kwark, limoen rasp en vanillemerg.
Klop de eiwitten met de poedersuiker tot een mooi eiwitschuim, maar zorg dat het niet te stijf is.
Meng het kwarkmengsel voorzichtig met het eiwit en vul de schaaltjes tot de rand.
Strijk de bovenkant glad met een paletmes of met de achterkant van een groot mes.
Ga vervolgens met de duim langs de rand van de schaaltjes en wrijf de randjes schoon.
Hierdoor kan de souffle mooi egaal rijzen en zal hij niet vastplakken aan de rand.
Zet de gevulde schaaltjes in en voor verwarmde oven van 200 graden (boven en onder warmte) en laat de souffle in ongeveer 8 minuten gaar worden en rijzen.
De tijd hangt af van het formaat van de schaaltjes.
Bestrooi ze met poedersuiker.

Direct serveren  zodat de souffle's geen kans krijgen in te storten.40 gram witte basterdsuiker...
150 gram magere kwark
rasp van een halve limoen
Merg uit 1 vanillestokje
3 verse eiwitten
40 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Bestrijk 6 kleine souffleschaaltjes met boter in verticale richting en bestrijk ze met fijne kristalsuiker zodat er een dun laagje in het schaaltje blijf zitten.
Meng de eidooiers met basterdsuiker, kwark, limoen rasp en vanillemerg.
Klop de eiwitten met de poedersuiker tot een mooi eiwitschuim, maar zorg dat het niet te stijf is.
Meng het kwarkmengsel voorzichtig met het eiwit en vul de schaaltjes tot de rand.
Strijk de bovenkant glad met een paletmes of met de achterkant van een groot mes.
Ga vervolgens met de duim langs de rand van de schaaltjes en wrijf de randjes schoon.
Hierdoor kan de souffle mooi egaal rijzen en zal hij niet vastplakken aan de rand.
Zet de gevulde schaaltjes in en voor verwarmde oven van 200 graden (boven en onder warmte) en laat de souffle in ongeveer 8 minuten gaar worden en rijzen.
De tijd hangt af van het formaat van de schaaltjes.
Bestrooi ze met poedersuiker.

Direct serveren zodat de souffle's geen kans krijgen in te storten.