dinsdag 21 januari 2014

Tomaten- puree van Broccoli -gepocheerde kabjauw met een gepocheerd eitje



Ingrediƫnten
4 vlees tomaten
2 stronken broccoli
4 stukjes kabeljauw van ongeveer 120 gram
4 kakelverse eieren


Tomaten in dunne plakjes snijden en op de borden leggen.
Ik zet mijn borden dan in mijn warmhoudlade zodat de tomaten heel langzaam een beetje warm worden.
Broccoli in roosjes verdelen en de stelen in kleine stukjes snijden.
10 minuten stomen in de stoom oven op 100 graden.
Als de broccoli gaar is pureren met de staafmixer of in de keukenmachine. Op smaak brengen met zout en peper
De broccolipuree warm houden in de warmhoud la
De kabeljauw bestrooien met zout en peper in een gaatjes schaal leggen in de stoomoven op 80 graden 8 minuten.
Ondertussen water opzetten voor de gepocheerde eitjes.
In het water een beetje azijn toevoegen dan krijgt u hele mooi gepocheerde eitjes.
De borden uit de warmhoud la halen waarop de tomatenschijven een beetje warm zijn geworden.
De broccolipuree op de tomaatjes in een ring zetten en een beetje aandrukken.
Kabeljauw er boven opleggen samen met het gepocheerd eitje.

Eet smakelijk