dinsdag 21 januari 2014

Spruitjes-Kastanje puree met geroosterde champignons


Ingrediƫnten
250 gram spruiten
125 gram gekookte kastanjes
250 gram champignons
10 mini tomaatjes
2 zoete aardappelen


Oven voorverwarmen op 200 graden.
2 bakplaten bekleden met bakpapier of een bakmatje

Spruitjes schoonmaken en samen met de kastanjes 15 minuten stomen in de stoomoven op 100 graden of 15 minuten koken.
Champignons schoonvegen en in vieren snijden.
Tomaatjes door snijden
Bakplaat met bakpapier of een bakmatje bekleden.
Champignons en tomaten verdelen over de eerste bakplaat en besrpenkelen met een klein beetje olijfolie, peper en zout.
Zoete aardappel schillen en wassen en in hele dunne frietjes snijden (julienne) deze op de tweede bakplaat leggen en besprenkelen met een klein beetje olijfolie.
Beide bakblikken in de oven schuiven voor ongeveer 35-40 minuten totdat de zoete aardappelfrietjes krokant zijn.
Spruitjes en kanstanjes pureeen in de keukenmachine of met de staafmixer.
De puree terug opwarmen in stoomoven op het programma regeneren 5 minuten of op het vuur maar dan goed blijven roeren.

Bord op maken en smakelijk eten