dinsdag 21 januari 2014

Quinoa - Amandelkoekjes


Ingrediƫnten
100 gram Quinoa meel
foto van Petra Kolijn.100 gram amandelmeel ...
100 gram suiker
1 zakje vanille suiker
100 gram koude roomboter
25 gram gemalen geroosterde hazelnoten en walnoten
zout
1 ei

Meng alle ingrediƫnten goed elkaar.
Voeg de boter en meng deze er goed doorheen.
Maak er een bal van.
leg een uur in de koelkast

Verwarm de oven voor op 180 graden

Neem een bakblik en leg hierop bakpapier of een bakmatje.

Neem het deeg uit de koelkast. Ik neem altijd twee stukjes huishoudplastic en leg het deeg hier tussen om het uit te rollen.
Neem een uitsteker en steek de koekjes uit naar eigen inzicht.
Leg ze op een bakplaat.
Breek het ei in een kommetje en meng met een klein beetje water. Neem een kwastje en smeer de bovenkant van de koekjes in met het ei mengsel om ze om te laten glanzen.
Bak de koekjes in 8-10 minuten af of tot wanneer ze mooi gekleurd zijn.
Neem ze uit de oven en laat ze op een rekje afkoelen.