woensdag 29 januari 2014

Quiche met Prei en Postelein

Ingrediƫnten
Deeg
200 gram Rijstemeel
1/2 theelepel zout
40 gram kokosvet of
50 gram roomboter
50 gram magere kwark
3 el koud water

Vulling
2 preien
200 gram postelein
2 zoete punt paprika
4 eieren
50 gram magere kwark
1 teentje knoflook
mespuntje gerookte paprikapoeder
peper en zout


Het deeg maken kan het best een dag van te voren:
1 Bloem, zout en kokosvet of boter in de keukenmachine en laten draaien tot er een kruimelig deeg ontstaat.
2. Kwark en 3 el water toevoegen.
3. Machine laten draaien totdat er een bal ontstaat.
4. Het deeg uit de machine halen en in plasticfolie verpakken en in de koelkast leggen, minimaal een 30 minuten maar het verwerkt het gemakkelijkst als het een nacht in de koelkast heeft gelegen.
5. Een quiche of taartbakblik een klein beetje invettn.
6. Oven voor verwarmen op 180 graden
7. Het deeg uitrollen, dit gaat heel goed tussen twee stukken plasticfolie dan blijft het niet aan het aanrecht plakken en u hoeft geen bloem te gebruiken, als u het dun heeft uitgerold in het bakblik leggen. Zorg er voor dat het deeg iets over de rand hangt want het zal nog iets krimpen.
8. Leg nu over het deeg een stuk bakpapier en vul deze met een blindbakvulling ( u kunt hiervoor rijst gebruiken of bonen)
9. Bak de bodem voor ongeveer 15 minuten. 


10. Maak intussen de vulling:
13. In een kom eieren en kwark, peper en zout goed kloppen.
Preien wassen en fijn snijden.
Postelein goed wassen.
Knoflook pellen en fijn snijden
Prei even bakken met een beetje kokosvet of olie met de paprikapoeder.
Prei uit de pan halen, nu de postelein kort bakken met de knoflook
Paprika in dunne reepjes snijden
14. Bodem uit de oven halen
15. Op de bodem de prei leggen en bestrooien met beetje zout en peper.
Dan de postelein er op leggen. Om vervolgens de paprika er boven op te leggen.
16. Giet het eier mengsel over de de quiche en bak de quiche af in 30 minuten in de oven.