maandag 27 januari 2014

Prei taart met bloemkool-knolselderij puree

Ingrediƫnten
4 Preien fijn gesneden
1 knolselderij
1 bloemkool
250 gram champignons
1 appel
1/2 theelepel Curry Madras
eetlepel gemalen en geroosterde walnoten
eetlepel amandel schilfers


Een lage ovenschaal invetten
Oven voorverwarmen op 200 graden
1. Prei wassen en kort stoven met de 1/2 theelepel Curry Madras

















2. Prei onderin de ovenschaal leggen.
3. Appel schillen en in blokjes op de prei leggen.











4. Champignons schoonvegen en in vieren snijden.
5. Champignons even aanbakken.
6. Champignons op de appel-prei leggen.














7. De bloemkool-knolselderij puree op de prei-champignons scheppen en met een palletmes goed gladstrijken.
8. Knolselderij en bloemkool schoonmaken en wassen, in kleine stukjes snijden. 15 minuten stomen in de stoomoven op 100 graden of 15 koken.
9.Bloemkool- Knolselderij pureeren en op smaak brengen met peper en zout  


10. Bestrooien met de walnoten en amandelschilfers.
11. 30 minuten afbakken in een voorverwarmde oven.





Eet smakelijk