dinsdag 21 januari 2014

Carpaccio van rode biet - tartaar van makreel met ruccola

 
Ingrediënten
5 rode bieten
1 gestoomde makreel
5 augurkjes
1 tomaat
1 avocado
1 citroen
1 zakje ruccola

Voor de dressing:
1 theelepel mosterd
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel rode bieten azijn of vervang dit door rode wijnazijn.


Bietjes schillen en snijden op een mandoline of snijmachine.
10 minuten stomen in de stoomoven op 100 graden.
augurkjes in blokjes snjden
tomaat ontvellen en zaad lijsten verwijderen, in blokjes snijden
avocado schillen en in blokjes snijden en een beetje citroensap over de avocado schenken. Dan blijven de blokjes mooi groen.
Pluk de makreel uit elkaar, haal de graten eruit.
Meng in een kom de blokjes augurk, de blokjes tomaat, blokjes avocado en de stukjes gestoomde makreel.
Meng voor de dressing de ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Ik doe altijd alle ingrediënten voor de dressing in een potje en dan hoef je alleen nog maar te schudden, heb je over dan kun je het zo in de koelkast zetten.
Leg op een bord de plakjes rode biet
neem een ring zet deze op de bietjes vul deze met het mengsel van de makreel. Druk goed aan dan blijft hij mooi staan.
Of neem een kopje, bekleed deze met een stukje plastic folie en vul deze met het makreel mengsel druk goed aan.
Maak de ruccola aan met een beetje dressing.
Drappeer nog een klein beetje dressing over de bietjes.

eet smakelijk