zondag 26 januari 2014

Boerenkool,pompoen,pastinaak en linzen schotel

Ingrediƫnten
350 gram Boerenkool
1 fles pompoen
3 pastinaken
2 uien
2 tenen knoflook
1 blik tomaatstukjes a 400 gram
400 gram linzen (gekookt)
1 citroen
1 th kaneelpoeder
olijfolie



Stoofschotel Boerenkool
Snij de ui in kleine stukjes
Snij de knoflook fijn
Was de boerenkool
Schil de pompoen en verwijder de zaadjes. Snij de pompoen in kleine stukjes.
Schil de pastinaak. Snij de pastinaak in kleine stukjes.
Laat de gekookte linzen uitlekken.
Citroen raspen en uitpersen.
Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en voeg de ui en knoflook toe en laat deze zachtjes bakken (niet bruin laten worden). Voeg nu de boerenkool,pompoen,pastinaak toe. Al omscheppend zachtjes laten garen ongeveer 10 minuten.
Voeg nu het citroenrasp en sap, de specerijen en de tomatenstukjes toe.
Laat het geheel 30 minuten op laag vuur met deksel op de pan garen. Voeg eventueel nog extra vocht toe in de vorm van water.
Schep op het einde de linzen door de groente en laat alles nog 8 minuten stoven. Voeg naar smaak zout en peper toe.