dinsdag 21 januari 2014

Belgische sandwich broodjes




Ingredi├źnten
500 gram speltmeel
14 gram droge gist
266 ml melk
34 gram rietsuiker
3 gram zout
1 ei
66 gram vetstof (roomboter)kamertemperatuur


Weeg alle ingredi├źnten af.
Verwarm de melk tot lauwwarm.
Neem uw keukenmachine en zet er een deeghaak in.
Neem de kom voeg daar in de gist met de warme melk en laat tien minuten staan.
Voeg nu de het speltmeel toe, de suiker en laat de machine heel even draaien. Voeg nu de boter en het zout toe.
Laat de machine 5 minuten draaien tot u een mooi deeg krijgt.
Laat het deeg in de kom 30 minuten rijzen onder een droge doek op een warme plaats.
Verdeel het deeg in deegstukjes van ongeveer 50 gram.
Laat de deegstukjes 10 minuten rusten ( onder een doek) en maak ze dan bolvormig.
Laat ze weer 10 minuten rusten (onder een doek)en maak van de bolletjes dan langwerpig.
Bolletjes plat slaan en dan als brood oprollen tot een langwerpige vorm
Leg de broodjes op een ingevette bakplaat of op een bakmatje met de naad naar beneden.
Hou voldoende ruimte tussen de broodjes.
Strijk de sandwiches in met wat losgeklopt ei.
Laat de sandwiches nog 30 minuten na-rijzen op een warme plaats.
Bak de broodjes gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Laat ze afkoelen op een rooster.

Smakelijk eten