zondag 26 januari 2014

Bananenjam met Chocolade en Ground all spices

Ingrediƫnten
3 sinaasappels
1 kg schoongemaakte bananen
100 gram pure chocolade 72% cacao
500 gram geleisuiker speciaal
1 thl ground Allspice

Bananenjam met chocolade
Pers de sinaasappels uit.
Snij de bananen in plakjes
Rasp de chocolade grof

Meng de Banaan met het sinaasappelsap, de suiker en ground allspice in een pan met dikke bodem.
Breng aan de kook. Schuim regelmatig af en laat ongeveer 5 minuten koken op hoog vuur tot de bananen glazig worden en het mengsel dikker begint te worden.
Voeg nu de chocolade toe en laat het nog 5 minuten koken op hoog vuur onder voortdurend roeren.
Controleer nu de dikte door een druppel van de confituur op een koud bordje te leggen. Is deze stevig en loopt hij niet meer uit dan nog heel even laten doorkoken. Vuur nu uitzetten en de jam in schone warme potten scheppen. Deksel er op schroeven en vijf minuten omgekeerd laten staan.