zondag 26 januari 2014

Ardeens Brood

Ingrediƫnten
Tarwebloem 500 gram
Tarwemeel 250 gram
Roggemeel 100 gram
Integraal grof 160 gram
Water 640 ml
Gist 32 gram
Zout 18 gram
Vetstof
(broodverbeteraar)20 gram gram

Armeens brood voor 2 broden
Gist oplossen in water
de vier bloemsoorten machine brengen en mengen.
na een korte mengtijd het zout en de vetstof toevoegen
draai tijd: 7 minuten in 1e versnelling-3 minuten in 2e versnelling
dan 20 minuten laten rijsen in de kom
even laten en draaien en afwegen op stukken 450 gram
opbollen en een bolrijs geven van 20 minuten.
opnieuw opbollen, de bovenzijde even nat maken en in tarwemeel drukken.
op platen zetten en laten rijzen
voordat het de oven in gaat een overlangse insnijding geven (niet te diep)

Oventemperatuur: dalende oven van 250 graden naar 220 graden
Baktijd: groot brood 50 minuten, kleine broodjes 35 minuten