dinsdag 21 januari 2014

Amish Friendship Brood/Cake


Waar komt het Amish Vriendschap brood/Cake vandaan

Wikipedia zegt het er volgende over:
Amish Vriendschap Brood is een vorm van brood of cake gemaakt van een zuurdesem die vaak wordt gedeeld op een wijze vergelijkbaar met een kettingbrief . De starter is een vervanging voor bakkersgist en kan worden gebruikt om vele soorten gist-merk gebaseerde brood , gedeeld met vrienden, of ingevroren voor later gebruik.  De zoete, cake-achtige Amish kaneel brood is een gemeenschappelijke brood dat gemaakt van deze starter, het is een eenvoudige, geroerd quickbread dat een aanzienlijke hoeveelheid bevat suiker en plantaardige olie met een milde smaak kaneel.
Het heeft kenmerken van zowel Poolse cake en Koffie cake . De smaak van het eindproduct worden veranderd door weglating kaneel .
Een gemeenschappelijke recept met behulp van deze starter suggereert met een kopje (240 ml) van het om brood te maken, het houden van een kopje om een nieuwe cyclus te beginnen, en het geven van de resterende drie kopjes aan vrienden.  Het proces van het delen van de starter maakt het enigszins als een kettingbrief.  Een kopje startmotor maakt een standaard brood.

 
 
Er is geen reden om te denken dat het zoete, kaneelsmaak brood heeft enig verband met de Amish mensen,  hoewel de naam is ontleend aan hen. Volgens Elizabeth Coblentz, een lid van de Oude Orde Amish en de auteur van de column "De Amish Cook",  waar Amish Friendship Bread is "gewoon zuurdesembrood dat  wordt doorgegeven aan de zieken en behoeftigen". 
Het recept voor Amish kaneel Brood kan eerst zijn geplaatst op het internet in 1990, maar het recept zelf is enkele tientallen jaren oud.

Het verkrijgen van starter 
Starter kan gemakkelijk worden gemaakt vanuit het niets met een pakket van reguliere gist en de ingrediĆ«nten die worden gebruikt om het te handhaven. Typisch, echter, een vriend deelt een beker van de vloeibare gist cultuur met mensen die graag dit brood te maken. De starter wordt meestal onderhouden door het toevoegen van suiker , meel en melk om de paar dagen, hoewel enige bron van water en voedsel voor de gist zal werken.
Starter brood is ook bekend als "The Mother brood".


Regelen van de starter cyclus 
De tien-daagse cyclus produceert 5 x 240 gram starter, die ofwel moeten worden gebruikt om brood te bakken, weggegeven of gebruikt om een ​​nieuwe cyclus te starten. 
Een veel voorkomende suggestie is om een ​​brood te bakken, drie maal 240 gram  starter weg te geven, en het resterende deel te gebruiken voor de volgende cyclus.

Het is niet nodig om tien dagen te wachten alvorens men een starter wilt gebruiken: 
240 gram starter kan worden gebruikt als een substituut gist op elk punt.
Het gebruik van de  starter op eerdere dagen resulteert in een kleinere hoeveelheid starter aan het eind van de cyclus.
 Om te voorkomen dat het opraken van starter, is het normaal om de starter (voeg melk, suiker en meel) te voeden voordat u een 240 gram gaat gebruiken, de meeste recepten gaan ervan uit dat een deel voorgebruik is en de rest wordt bij gevoed.
De vijfdaagse moffelcyclus voedt de startmotor elke vijfde dag en maakt gebruik van het resulterende mengsel op die dag om een of twee broden (240 gram per brood) te bakken.
De resterende starter is gereserveerd voor de komende vijf dagen fermentatie cyclus. 
Ondanks de gemeenschappelijke aanwijzingen voor het tegendeel, kan de starter worden ingevroren voor later gebruik, en de cyclus opnieuw begonnen na het ontdooien.
De cyclus kan ook worden vertraagd tot ongeveer de helft van de normale fermentatiesnelheid door de starter te koelen in plaats van  het te laten fermenteren bij kamertemperatuur .
Koeling wordt meestal aanbevolen als een paar dagen vertraging is gewenst.