maandag 7 oktober 2013

Quiche geroosterde pompoen en paddestoelen

Ingrediƫnten
200 gram speltbloem
1/2 theelepel zout
50 gram koude roomboter
50 gram magere kwark
3 el koud water

voor de vulling:
250 gram geroosterde pompoen
1 rode ui
200 gram courgette in plakjes
250 gram geroosterde paddestoelen
4 eieren
250 ml slagroom of koksroom
zout
peper





Schil en snij de pompoen in plakjes maak de paddestoelen schoon en snij in plakjes.
Leg de pompoen en de paddestoelen op een bakplaat en grill voor 15 minutenj

Het deeg maken kan het best een dag van te voren:
1 Bloem, zout en boter in de keukenmachine en laten draaien tot er een kruimelig deeg ontstaat.
2. Kwark en 3 el water toevoegen.
3. Machine laten draaien totdat er een bal ontstaat.
4. Het deeg uit de machine halen en in plasticfolie verpakken en in de koelkast leggen, minimaal een 30 minuten maar het verwerkt het gemakkelijkst als het een nacht in de koelkast heeft gelegen.
5. Een quiche of taartbakblik een klein beetje invettn.
6. Oven voor verwarmen op 180 graden
7. Het deeg uitrollen, dit gaat heel goed tussen twee stukken plasticfolie dan blijft het niet aan het aanrecht plakken en u hoeft geen bloem te gebruiken, als u het dun heeft uitgerold in het bakblik leggen. Zorg er voor dat het deeg iets over de rand hangt want het zal nog iets krimpen.
8. Leg nu over het deeg een stuk bakpapier en vul deze met een blindbakvulling ( u kunt hiervoor rijst gebruiken of bonen)
9. Bak de bodem voor ongeveer 15 minuten.
10. Maak intussen de vulling:
13. In een kom eieren, slagroom, peper en zout goed kloppen.
Courgette wassen en in plakjes snijden.
14. Bodem uit de oven halen
15. Op de bodem de plakjes courgette leggen en bestrooien met beetje zout en peper.
Dan de geroosterde paddestoelen er op leggen. Om vervolgens de pompoen er boven op te leggen.
Eeen rode ui in dunne plakjes snijden en als decoratie toevoegen met een paar takjes verse tijm
16. Giet het eier mengsel over de de quiche en bak de quiche af in 30 minuten in de oven.