maandag 7 oktober 2013

Appel-Kruimel Taart

Ingrediƫnten
Bestanddelen:
Vetdeeg
200 gram roomboter
200 gram suiker
2 eieren
4 gram bakpoeder
400 gram bloem
5 gram zout
vanille

Frangipane
250 gram boter
500 gram broyage (250 gram suiker - 250 gram amandelpoeder)
5 eieren
150 gram bloem
vanille, zout, citroenrasp



Boter kruimel
40 gram bloemsuiker
40 gram broyage 1/1
75 gram boter
100 gram bloem
3 gram zout
2 vanillesuiker

Appelen
1 kg geschild in stukjes



Oven voorverwarmen op 200 graden

Vetdeeg
Roomboter klontvrij mengen en de smaakstoffen toevoegen (suiker,vanille en zout).
Meng daarna de eieren er onder. Werk tenslotte de bloem met bakpoeder kort eronder.
Niet langer kneden dan nodig.
Het deeg in de koelkast laten opstijven en bewaren.
Het verwerkt makkelijker wanneer het deeg 1 nacht in de koelkast heeft gerust.

Frangipane
De boter gladroeren en afwisselend met de eieren en de broyage tot en glad beslag mengen.

Boterkruimel
Boter mengen met bloemsuiker, zout, vanille en broyage
Bloem onderkruimelen en deeg laten opstijven
Het deeg door een groffe zeef drukken om kruimel te bekomen



Ring bekleden met vetdeeg
Breng op de bodem een laagje frangipane aan.
Vul de ringen met geschilde in stukjes gesneden appel
Leg bovenop de appelen de streusel
Bak de taart af op 200 graden 25 minuten
Ontvorm de taart
Overstrooi de taart rijkelijk met bloemsuiker als deze is afgekoeld.