maandag 2 september 2013

Vetdeeg


  
  
  
  
  

Ingrediƫnten
200 gram roomboter
200 gram suiker
2 eieren
4 gram bakpoeder
400 gram bloem
5 gram zout
vanille

Vetdeeg
Roomboter klontvrij mengen en de smaakstoffen toevoegen (suiker,vanille en zout).
Meng daarna de eieren er onder. Werk tenslotte de bloem met bakpoeder kort eronder.
Niet langer kneden dan nodig.
Het deeg in de koelkast laten opstijven en bewaren.
Het verwerkt makkelijker wanneer het deeg 1 nacht in de koelkast heeft gerust.

Verwerking:
De gewenste vormpjes lichtjes boteren.
Het vetdeeg uitrollen op 3 mm dikte.
en de vormpjes met vetdeeg bekleden.

Wanneer ze leeggebakken worden dan moeten we ze inprikken.
De croutjes die we ledig bakken kunnen we daarna op de bodem gele room spuiten (zie banketbakkersroom) en beleggen met blik of vers fruit en ook zoals andere gebakjes afglanzen.