maandag 16 september 2013

Appel-Noten Cake met Caramel

Ingrediƫnten
100 gram magere kwark
150 gram donker bruine basterd suiker
2 eieren
1 theelepel vanille
270 gram speltbloem
2 eetlepels bak poeder
1/2 eetlepel baking soda
1/2 theelepel zout
2 appels geschild en fijn gesneden
150 gram geroosterde walnoten, hazelnoten,pecannoten.


1. Oven voorverwarmen op 175 graden
2. Een bakblik invetten van 24 cm
3. Met de mixer de kwark, suiker, eieren en vanille een paar minuten langzaam mixen.
4. Voeg nu de bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe.
5. mix een paar minuten tot alles goed gemengd is.
6. Voeg nu de appel en een deel van noten toe. Spatel deze onder het deeg.
7. Spatel het deeg in de vorm en leg boven de overige noten.
8. Bak de cake voor 55 minuten in de oven of tot dat wanneer u er een satestokje insteekt deze er droog uitkomt.
7. Haal uit de oven laat heel even in het bakblik staan. Haal de cake uit het bakblik en laat afkoelen op een rekje.

Nadat de cake een beetje afgekoeld is Boven op de cake een laagje caramelco.

Caramelco maakt u als volgt:
Een blikje gecondenseerde melk, in een pan met kokend water zetten. Dit duurt ongeveer 3 uur. Af en toe kijken of de pan niet droog kookt anders water toeveogen.