vrijdag 16 augustus 2013

Zoet Zure Courgettes

IngrediĆ«nten 

2 kilo courgettes
50 gram zout
400 ml azijn
400 ml water
300 gram suiker
4 bosuitjes in ringen
2 zoete paprika\'s in smalle reepjes
1 theelepel koenjit
2 theelepels mosterdzaad
 
  
  
  
Bereiding
De courgettes wassen, halveren en eventueel zaadlijsten eruit snijden. Daarna in blokjes snijden.
Paprika\'s zaadlijsten verwijderen en in smalle reepjes snijden.
Bosuitjes in ringetjes snijden
Alle groente wassen.
In een grote kom de courgette blokjes, paprika reepjes en de bosuitjes mengen met het zout en minstens twee uur laten staan.
Daarna goed met koud water afspoelen tot al het zout weg is en laten uitlekken. Doe in een pan de azijn, water, suiker, koenjit en mosterdzaad en breng dit aan de kook, wacht tot de suiker is opgelost.
Voeg nu de courgettes erbij, breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken.
Vul de gesteriliseerde potten met het mengsel en het vocht.
Zorg er voor dat het mengsel goed onderstaat, sluit ze goed af en zet ze ongeveer een half uur in uw stoomoven op 90 graden of in uw oven. Haal ze uit de oven en zet ze ondersteboven om vat te afkoelen.
Houdbaarheid: 12 maanden.