vrijdag 23 augustus 2013

Rozijnen koekjes met Kaneel


  
  
  
  
  

Ingrediƫnten
280 gram Bloem
2 theelepels bak poeder
mespunt zout
1/2 theelepel Kaneel
210 gram donker bruine suiker
170 gram roomboter op kamer temperatuur
1 ei
60 ml melk
1 theelepel vanille extract
125 gram donkere rozijnen


Voor ongeveer 24 koekjes.

1. Verwarm de oven voor op 190 graden
2. Twee bakblikken met bakpapier bedekken.
3. Mix in een kom de bloem, bakpoeder, zout en kaneel. Mix goed doorelkaar.
4. Voeg nu de bruine suiker, de zachte boter, het ei, de melk en de vanille extract toe en mix nog voor ongeveer een minuut totdat alles goed elkaar is gemengd. Voeg nu de rozijnen en roer deze er goed doorheen.
5. Met een lepel of een klein ijslepel bolletjes op het bakpapier neerleggen met een 1 cm tussenruimte.
6. Bak de koekjes voor ongeveer 8 a 10 minuten of tot dat de koekjes aan de zijkant kleur krijgen.
Haal ze uit de oven en haal ze van bakblikken en laat afkoelen op een rekje.