Koekjes en snijden en bakken maar!


  
  
  
  
  

Ingrediënten
230 gram roomboter op kamertemperatuur
75 gram poedersuiker gezeefd
2 eierdooiers op kamer temperatuur
mespunt zout
1 theelepel vanille extract of amandel extract
280 gram bloem

Optie van het toevoegen van Ingrediënten:
1. zeste van twee sinaasappels en 50 gram gedroogde cranberries heel fijn gesneden.
2. Zeste van 2 limoenen met 50 gram maïsmeel.
3. 50 gram fijn gesneden gedroogde abrikozen met 50 gram fijn gesneden pistachio noten.
4. 75 gram chocolade galettes
5. ipv 280 gram bloem, gebruikt 220 gram bloem en vult de rest aan met cacoa poeder.
6. ipv 280 gram bloem, 140 gram bloem en u vult de rest aan met fijn gehakte noten zoals pecannoten, hazelnoten, walnoten, amandelen.
7. ipv 280 gram bloem, 140 gram bloem en u vult de rest aan met 140 gram amandelmeel.
En zo kunt u uw eigen mix maken.


1 De boter in een kom en mix totdat de boter wit ziet en heel zacht is.
2. Voeg de gezeefde poedersuiker toe en mix deze er goed doorheen.
3. Voeg de eierdooiers toe, gevolgd door het zout en dan kunt u toevoegen waar u zin in heeft. (zie optie)
4. Haal de mixer uit u kom en mix met de hand de bloem door u beslag zodat het mooi en luchtig blijft en de bloem goed is opgenomen.
5. Leg het deeg op uw aanrecht en maak er een bal van. Verdeel deze bal in tweeen en verpak beide in plastic en leg in de koelkast voor ongeveer 30 minuten.
6. Haal het deeg uit de koelkast. En maak van elke bal een rolletje van ongeveer 2,5-3 cm dik. Verpak de rolletjes weer in plastic en laat nu ongeveer 2 uur in koelkast liggen.





(Het deeg kan bewaard worden in koelkast in een goed sluitende bak voor ongeveer 3 dagen en in de diepvries voor een paar maanden)
7. Oven voor verwarmen op 180 graden
8. Neem twee bakblikken en twee stukken bakpapier leg deze op de bakblikken.






9.Wanneer de oven aan het voorverwarmen neemt u de rolletjes uit de oven. U kunt de rolletjes eventueel nog door suiker met kaneel rollen, of granen. Doe dit naar believen.
10. Snij u de rolletjes met een scherp mes in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Plaats op de bakblikken met bakpapier met een tussen ruimte van ongeveer 1,5 cm.
11. Bak de koekjes af in 12-14 minuten of tot wanneer ze een beetje bruin worden maar niet te bruin.
Haal ze uit de oven van de bakblikken op een rekje en laat ze afkoelen.





Bewaren kan 5 dagen in een goed afsluitbare doos of in de vriezer ongeveer een maand.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Appelcake zonder suiker

Zilveruitjes Inmaken

Vruchtensnoepjes zonder toegevoegde suikers