vrijdag 30 augustus 2013

Biscotti met parmezaanse kaas en olijven


  
  
  
  
  

Ingrediƫnten
200 gram bloem
1 1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zeezout
peper
170 gram boter op kamertemperatuur
2 eieren
2 eetlepels suiker
100 gram geraspte parmezaanse kaas
100 gram gesneden olijven




1. Oven voorverwarmen op 180 graden
2. Een bakblik bekleden met bakpapier
3. In een kom bloem, bakpoeder, zee-zout en peper goed mengen.
4. In een aparte kom de boter met de suiker goed mixen met een mixer tot dat deze cremig is of lijkt op mayoniase.
5. Een voor een de eieren toevoegen en mixen totdat het ei helemaal is opgenomen.
6. Parmezaanse kaas en olijven toevoegen, goed mengen.
7. Voeg nu alle droge ingredienten toe en meng alles goed door elkaar.
8. Verpak het deeg in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast.
9. Verdeel het deeg in tweeen en maak twee rollen van ongeveer 10 cm en 1 1/2 cm dik.
10. Bak de rollen in 30 minuten totdat deze goudbruin gekleurd zijn.
11. Haal ze uit de oven en laat iets afkoelen.
12. Neem nu twee bakblikken en bekleed deze met bakpapier.
13. Snij de van de rollen plakjes van ongeveer een 1 cm en leg deze op het bakpapier.
14. Strooi eventueel nog parmezaan op de bovenkant.
15. Schuif terug in de oven voor ongeveer 10 minuten.
16. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rekje.

Lekker bij een glaasje wijn.

Veel bakplezier