vrijdag 21 februari 2014

Javanais Framboise

Ingrediƫnten
Frambozenconfituur :
Produkt 1 plaat
Frambozenpulp 500 ml
Suiker 40 gr
Pectine 20 gr

Javanais Framboise
Marsepein 1/1 300 gr
Eiwit 80 ml

Product 1 plaat
Suiker 70 gr
Eiwit 250 ml
Bloem 50 gr

Frambozenmousse
Frambozenpulp 350 ml
Licht gezoete slagroom 400 gr
Italiaans schuim 200 gr
Gelatine 5 blaadjes
Fraise de bois 20 ml




Frambozenconfituur :
Breng de frambozenpulp aan de kook.
Meng de pectine met de suiker en roer dit mengsel onder de pulp.
Laat een half minuutje doorkoken en laat dan afkoelen.





Javanais Framboise
Breek de marsepein in kleine brokjes.
Meng het eiwit beetje bij beetje onder de marsepein tot je een gladde massa hebt.
Klop het eiwit half op en voeg dan de suiker er geleidelijk bij.
Klop tot een stevig schuim en spatel onder de gladde marsepeinmassa.
Zeef de bloem en spatel die eveneens onder deze massa.
Smeer dun uit op platen met bakpapier en bak gedurende ca. 6 minuten op 220°C.



Opbouw :
Verdeel de plak in 5 delen en stapel ze opeen met een laagje frambozenconfituur ertussen.
Vries in.
Deze plakken kunnen gebruikt worden als zijkantgarnituur bij diverse taarten.
Je kunt tussen de plakken ook mokkaboterroom smeren.


Frambozenmousse

Bereiding :
Verwerk de pulp zo koud mogelijk, maar zorg ervoor dat er geen klonters meer in zitten.
Laat de gelatine weken in koud water.
Smelt de gelatine en meng hem door het Italiaans schuim.
Meng er vervolgens de pulp onder.
Laat dit alles doorzakken door de niet te stevig opgeklopte slagroom.







Opbouw :
Zet een plastiek strookje in elke ring.
Zet de zijkanten van de ringen aan met een plakje frambozenjavanais.
Plaats een plakje amandelbiscuit op de bodem en saus dit met “fraise de bois”.
Breng mousse aan in de ringen en plaats er een chocolade “paletje” in.








Leg hierop nog een plakje amandelbiscuit en vul de ring met frambozenmousse.
Strijk af met een lichte bolvorm vermits het Italiaans schuim een beetje kan inzakken.
Meng een beetje neutrale afdekgelei met frambozenpulp.
Glans hier de mousse mee af.










Afwerking :
Leg bovenop enkele framboosjes een garnituur naar keuze.
Hier werd gesmolten chocolade ( niet getempereerd ) op een marmer uit de diepvriezer
aangebracht met spuitzakje.
Na enkele seconden is de chocolade hard, maar nog soepel en daarvan werd dan een rolletje
gedraaid dat als garnering dient.
Na het invriezen wordt de chocolade hard.