Combi -Stoom Tabel


Aardappelen, rijst en granen

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Aardappelen
Gaatjes pan
100°C
22 – 25 min
In gelijke stukjes
Zoete Aardappelen
Gaatjes pan
100°C
15 min
In gelijke stukjes
Rijst
Dichte pan
100°C
20 min
250 gr + 400 ml water en zout naar smaak
Snel kookrijst
Dichte pan
100°C
8 -10 min
In ruim water met zout, afgieten en 15 min laten staan
Gierst
Dichte pan
100°C
15 min
250 gr + 400 ml water en zout naar smaak
Bulgur
Dichte pan
100°C
15 min
250 gr + 400 ml water en zout naar smaak
Couscous
Dichte pan
100°C
15 min
250 gr + 400 ml water en zout naar smaak
Quinoa
Dichte pan
100°C
15 min
250 gr + 375 ml water en zout naar smaak
Gort
Dichte pan
100°C
45 min
250 gr + 400 ml water en zout naar smaak

Groenten

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Andijvie
Gaatjes pan
100°C
10 min
 
Appelmoes
Dichte pan
100°C
15 min
Na bereiding suiker naar smaak toevoegen
Artisjokken
Gaatjespan
100°C
30 min
 
Asperges- Groen
Gaatjespan
100°C
12 min
 
Asperges- Wit
Gaatjespan
100°C
15 min
Dikke asperges 5 minuten langer stomen
Aubergine (heel)
Gaatjespan
100°C
20 min
 
Bietjes (middel groot)
Gaatjespan
100°C
35 min
 
Bleekselderij
Gaatjespan
100°C
15 -18 min
 
Bloemkool (heel)
Gaatjespan
100°C
20-25 min
 
Bloemkoolroosjes
Gaatjespan
100°C
12- 15 min
 
Bospeen, in schuine stukken
Gaatjespan
100°C
10 -15 min
 
Broccoli in roosjes
Gaatjespan
100°C
8- 10 min
 
Capucijners, vers
Gaatjespan
100°C
10 -12 min
 
Doperwten
Gaatjespan
100°C
10 min
 
Haricots verts
Gaatjespan
100°C
12 -15 min
 
Koolrabi
Gaatjespan
100°C
20 min
 
Linzen, bruine en groene
Dichte pan
100°C
45 min
In ruim water, zout na bereiding toevoegen
Linzen Rood
Dichte pan
100°C
20 min
 
Maiskolven (heel)
Gaatjespan
100°C
25 – 30 min
 
Paprika (in blokjes of reepjes)
Gaatjespan
100°C
5 -7 min
 
Pompoen
Gaatjespan
100°C
12 min
In stukjes
Postelein
Gaatjespan
100°C
7 -10 min
 
Peultjes
Gaatjespan
100°C
8 -10 min
 
Prei
Gaatjespan
100°C
12 -15 min
 
Rabarber
Gaatjespan
100°C
15 -20 min
Na stomen suiker naar smaak toevoegen
Rode kool
Gaatjespan
100°C
15 minuten
 
Witte Kool (in reepjes)
Gaatjespan
100°C
15 min
 
Snijbonen (in stukjes)
Gaatjespan
100°C
15 -20 min
 
Sperzienbonen
Gaatjespan
100°C
15 -20 min
 
Spinazie
Gaatjespan
100°C
3 -5 min
 
Wilde spinazie
Gaatjespan
100°C
2 min
 
Spruitjes
Gaatjespan
100°C
15 -20 min
 
Sugar Snaps
Gaatjespan
100°C
9 – 12 min
 
Venkel (gesneden)
Gaatjespan
100°C
12 min
 
Witlof (gesneden)
Gaatjespan
100°C
12 -15 min
 
Witlof ( Heel)
Gaatjespan
100°C
18 -20 min
 

 Vis (pocheren)

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Forel
Gaatjespan
70- 80°C
12 – 15 min
 
Kabeljauw filet/moot
Gaatjespan
70 -80°C
10 -12 min
 
Tongfilet
Gaatjespan
70- 80°C
7 – 9 min
 
Zalmfilet/ moot
Gaatjespan
70- 80°C
8 -10 min
 

 Schaaldieren- en Schelpdieren

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Garnalen
Gaatjespan
100°C
10 min
 
Mosselen
Gaatjespan
100°C
12 -15 min
 

 Eieren

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Eieren
Gaatjespan
100°C
7- 10 min
7 min voor zacht en 10 min voor hard gekookt ei.

Ontdooien

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Visfilet/moot
Gaatjespan
30°C
15 min
 

Ontvellen

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Tomaten
Gaatjespan
100°C
2 min
Diagonaal insnijden en na stomen in ijswater afkoelen

Opwarmen\Regeneren

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Maaltijd (Bord eten)
Op rooster
130°C
10 min
 
Stoommaaltijd (niet gaar)
Op rooster
100°C
15 -20 min
In oorspronkelijke verpakking

Deeg rijzen (pizza- of brooddeeg)

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Gistdeeg in schaal
Op rooster
100°C
 
Afhankelijk van deegsoort

Wellen

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Gedroogde paddestoelen in schaaltje
Op rooster
100°C
10 min
100 ml water in het schaaltje of in glazen litermaat
Gedroogde zuidvruchten
Op Rooster
100°C
10 min
In schaal met ruim water

 

Tips: De aangegeven bereidingstijden vormen een richtlijn; Bij het gebruik van de gaatjespan een dichte pan  onderin schuiven om het uitgetreden vocht op te vangen.

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Appelcake zonder suiker

Zilveruitjes Inmaken

Vruchtensnoepjes zonder toegevoegde suikers