Combi -Stoom Tabel
Aardappelen,
rijst en granen
|
Stoompan
|
Temperatuur
|
Bereidingstijd
|
Opmerkingen
|
Aardappelen
|
Gaatjes
pan
|
100°C
|
22
– 25 min
|
In
gelijke stukjes
|
Zoete
Aardappelen
|
Gaatjes
pan
|
100°C
|
15
min
|
In
gelijke stukjes
|
Rijst
|
Dichte
pan
|
100°C
|
20
min
|
250
gr + 400 ml water en zout naar smaak
|
Snel
kookrijst
|
Dichte
pan
|
100°C
|
8
-10 min
|
In
ruim water met zout, afgieten en 15 min laten staan
|
Gierst
|
Dichte
pan
|
100°C
|
15
min
|
250
gr + 400 ml water en zout naar smaak
|
Bulgur
|
Dichte
pan
|
100°C
|
15
min
|
250
gr + 400 ml water en zout naar smaak
|
Couscous
|
Dichte
pan
|
100°C
|
15
min
|
250
gr + 400 ml water en zout naar smaak
|
Quinoa
|
Dichte
pan
|
100°C
|
15
min
|
250
gr + 375 ml water en zout naar smaak
|
Gort
|
Dichte
pan
|
100°C
|
45
min
|
250
gr + 400 ml water en zout naar smaak
|
Groenten
|
Stoompan
|
Temperatuur
|
Bereidingstijd
|
Opmerkingen
|
Andijvie
|
Gaatjes pan
|
100°C
|
10 min
|
|
Appelmoes
|
Dichte pan
|
100°C
|
15 min
|
Na bereiding suiker naar smaak toevoegen
|
Artisjokken
|
Gaatjespan
|
100°C
|
30 min
|
|
Asperges- Groen
|
Gaatjespan
|
100°C
|
12 min
|
|
Asperges- Wit
|
Gaatjespan
|
100°C
|
15 min
|
Dikke asperges 5 minuten langer stomen
|
Aubergine (heel)
|
Gaatjespan
|
100°C
|
20 min
|
|
Bietjes (middel groot)
|
Gaatjespan
|
100°C
|
35 min
|
|
Bleekselderij
|
Gaatjespan
|
100°C
|
15 -18 min
|
|
Bloemkool (heel)
|
Gaatjespan
|
100°C
|
20-25 min
|
|
Bloemkoolroosjes
|
Gaatjespan
|
100°C
|
12- 15 min
|
|
Bospeen, in schuine stukken
|
Gaatjespan
|
100°C
|
10 -15 min
|
|
Broccoli in roosjes
|
Gaatjespan
|
100°C
|
8- 10 min
|
|
Capucijners, vers
|
Gaatjespan
|
100°C
|
10 -12 min
|
|
Doperwten
|
Gaatjespan
|
100°C
|
10 min
|
|
Haricots verts
|
Gaatjespan
|
100°C
|
12 -15 min
|
|
Koolrabi
|
Gaatjespan
|
100°C
|
20 min
|
|
Linzen, bruine en groene
|
Dichte pan
|
100°C
|
45 min
|
In ruim water, zout na bereiding toevoegen
|
Linzen Rood
|
Dichte pan
|
100°C
|
20 min
|
|
Maiskolven (heel)
|
Gaatjespan
|
100°C
|
25 – 30 min
|
|
Paprika (in blokjes of reepjes)
|
Gaatjespan
|
100°C
|
5 -7 min
|
|
Pompoen
|
Gaatjespan
|
100°C
|
12 min
|
In stukjes
|
Postelein
|
Gaatjespan
|
100°C
|
7 -10 min
|
|
Peultjes
|
Gaatjespan
|
100°C
|
8 -10 min
|
|
Prei
|
Gaatjespan
|
100°C
|
12 -15 min
|
|
Rabarber
|
Gaatjespan
|
100°C
|
15 -20 min
|
Na stomen suiker naar smaak toevoegen
|
Rode kool
|
Gaatjespan
|
100°C
|
15 minuten
|
|
Witte Kool (in reepjes)
|
Gaatjespan
|
100°C
|
15 min
|
|
Snijbonen (in stukjes)
|
Gaatjespan
|
100°C
|
15 -20 min
|
|
Sperzienbonen
|
Gaatjespan
|
100°C
|
15 -20 min
|
|
Spinazie
|
Gaatjespan
|
100°C
|
3 -5 min
|
|
Wilde spinazie
|
Gaatjespan
|
100°C
|
2 min
|
|
Spruitjes
|
Gaatjespan
|
100°C
|
15 -20 min
|
|
Sugar Snaps
|
Gaatjespan
|
100°C
|
9 – 12 min
|
|
Venkel (gesneden)
|
Gaatjespan
|
100°C
|
12 min
|
|
Witlof (gesneden)
|
Gaatjespan
|
100°C
|
12 -15 min
|
|
Witlof ( Heel)
|
Gaatjespan
|
100°C
|
18 -20 min
|
|
|
Stoompan
|
Temperatuur
|
Bereidingstijd
|
Opmerkingen
|
Forel
|
Gaatjespan
|
70- 80°C
|
12 – 15 min
|
|
Kabeljauw filet/moot
|
Gaatjespan
|
70 -80°C
|
10 -12 min
|
|
Tongfilet
|
Gaatjespan
|
70- 80°C
|
7 – 9 min
|
|
Zalmfilet/ moot
|
Gaatjespan
|
70- 80°C
|
8 -10 min
|
|
|
Stoompan
|
Temperatuur
|
Bereidingstijd
|
Opmerkingen
|
Garnalen
|
Gaatjespan
|
100°C
|
10 min
|
|
Mosselen
|
Gaatjespan
|
100°C
|
12 -15 min
|
|
|
Stoompan
|
Temperatuur
|
Bereidingstijd
|
Opmerkingen
|
Eieren
|
Gaatjespan
|
100°C
|
7- 10 min
|
7 min voor zacht en 10 min voor hard gekookt ei.
|
Ontdooien
|
Stoompan
|
Temperatuur
|
Bereidingstijd
|
Opmerkingen
|
Visfilet/moot
|
Gaatjespan
|
30°C
|
15 min
|
|
Ontvellen
|
Stoompan
|
Temperatuur
|
Bereidingstijd
|
Opmerkingen
|
Tomaten
|
Gaatjespan
|
100°C
|
2 min
|
Diagonaal insnijden en na stomen in ijswater
afkoelen
|
Opwarmen\Regeneren
|
Stoompan
|
Temperatuur
|
Bereidingstijd
|
Opmerkingen
|
Maaltijd (Bord eten)
|
Op rooster
|
130°C
|
10 min
|
|
Stoommaaltijd (niet gaar)
|
Op rooster
|
100°C
|
15 -20 min
|
In oorspronkelijke verpakking
|
Deeg rijzen (pizza- of
brooddeeg)
|
Stoompan
|
Temperatuur
|
Bereidingstijd
|
Opmerkingen
|
Gistdeeg in schaal
|
Op rooster
|
100°C
|
|
Afhankelijk van deegsoort
|
Wellen
|
Stoompan
|
Temperatuur
|
Bereidingstijd
|
Opmerkingen
|
Gedroogde paddestoelen in schaaltje
|
Op rooster
|
100°C
|
10 min
|
100 ml water in het schaaltje of in glazen
litermaat
|
Gedroogde zuidvruchten
|
Op Rooster
|
100°C
|
10 min
|
In schaal met ruim water
|
Tips: De aangegeven bereidingstijden vormen een richtlijn; Bij het
gebruik van de gaatjespan een dichte pan onderin schuiven om het uitgetreden vocht op
te vangen.
Reacties
Een reactie posten