zondag 15 maart 2015

Combi -Stoom Tabel


Aardappelen, rijst en granen

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Aardappelen
Gaatjes pan
100°C
22 – 25 min
In gelijke stukjes
Zoete Aardappelen
Gaatjes pan
100°C
15 min
In gelijke stukjes
Rijst
Dichte pan
100°C
20 min
250 gr + 400 ml water en zout naar smaak
Snel kookrijst
Dichte pan
100°C
8 -10 min
In ruim water met zout, afgieten en 15 min laten staan
Gierst
Dichte pan
100°C
15 min
250 gr + 400 ml water en zout naar smaak
Bulgur
Dichte pan
100°C
15 min
250 gr + 400 ml water en zout naar smaak
Couscous
Dichte pan
100°C
15 min
250 gr + 400 ml water en zout naar smaak
Quinoa
Dichte pan
100°C
15 min
250 gr + 375 ml water en zout naar smaak
Gort
Dichte pan
100°C
45 min
250 gr + 400 ml water en zout naar smaak

Groenten

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Andijvie
Gaatjes pan
100°C
10 min
 
Appelmoes
Dichte pan
100°C
15 min
Na bereiding suiker naar smaak toevoegen
Artisjokken
Gaatjespan
100°C
30 min
 
Asperges- Groen
Gaatjespan
100°C
12 min
 
Asperges- Wit
Gaatjespan
100°C
15 min
Dikke asperges 5 minuten langer stomen
Aubergine (heel)
Gaatjespan
100°C
20 min
 
Bietjes (middel groot)
Gaatjespan
100°C
35 min
 
Bleekselderij
Gaatjespan
100°C
15 -18 min
 
Bloemkool (heel)
Gaatjespan
100°C
20-25 min
 
Bloemkoolroosjes
Gaatjespan
100°C
12- 15 min
 
Bospeen, in schuine stukken
Gaatjespan
100°C
10 -15 min
 
Broccoli in roosjes
Gaatjespan
100°C
8- 10 min
 
Capucijners, vers
Gaatjespan
100°C
10 -12 min
 
Doperwten
Gaatjespan
100°C
10 min
 
Haricots verts
Gaatjespan
100°C
12 -15 min
 
Koolrabi
Gaatjespan
100°C
20 min
 
Linzen, bruine en groene
Dichte pan
100°C
45 min
In ruim water, zout na bereiding toevoegen
Linzen Rood
Dichte pan
100°C
20 min
 
Maiskolven (heel)
Gaatjespan
100°C
25 – 30 min
 
Paprika (in blokjes of reepjes)
Gaatjespan
100°C
5 -7 min
 
Pompoen
Gaatjespan
100°C
12 min
In stukjes
Postelein
Gaatjespan
100°C
7 -10 min
 
Peultjes
Gaatjespan
100°C
8 -10 min
 
Prei
Gaatjespan
100°C
12 -15 min
 
Rabarber
Gaatjespan
100°C
15 -20 min
Na stomen suiker naar smaak toevoegen
Rode kool
Gaatjespan
100°C
15 minuten
 
Witte Kool (in reepjes)
Gaatjespan
100°C
15 min
 
Snijbonen (in stukjes)
Gaatjespan
100°C
15 -20 min
 
Sperzienbonen
Gaatjespan
100°C
15 -20 min
 
Spinazie
Gaatjespan
100°C
3 -5 min
 
Wilde spinazie
Gaatjespan
100°C
2 min
 
Spruitjes
Gaatjespan
100°C
15 -20 min
 
Sugar Snaps
Gaatjespan
100°C
9 – 12 min
 
Venkel (gesneden)
Gaatjespan
100°C
12 min
 
Witlof (gesneden)
Gaatjespan
100°C
12 -15 min
 
Witlof ( Heel)
Gaatjespan
100°C
18 -20 min
 

 Vis (pocheren)

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Forel
Gaatjespan
70- 80°C
12 – 15 min
 
Kabeljauw filet/moot
Gaatjespan
70 -80°C
10 -12 min
 
Tongfilet
Gaatjespan
70- 80°C
7 – 9 min
 
Zalmfilet/ moot
Gaatjespan
70- 80°C
8 -10 min
 

 Schaaldieren- en Schelpdieren

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Garnalen
Gaatjespan
100°C
10 min
 
Mosselen
Gaatjespan
100°C
12 -15 min
 

 Eieren

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Eieren
Gaatjespan
100°C
7- 10 min
7 min voor zacht en 10 min voor hard gekookt ei.

Ontdooien

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Visfilet/moot
Gaatjespan
30°C
15 min
 

Ontvellen

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Tomaten
Gaatjespan
100°C
2 min
Diagonaal insnijden en na stomen in ijswater afkoelen

Opwarmen\Regeneren

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Maaltijd (Bord eten)
Op rooster
130°C
10 min
 
Stoommaaltijd (niet gaar)
Op rooster
100°C
15 -20 min
In oorspronkelijke verpakking

Deeg rijzen (pizza- of brooddeeg)

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Gistdeeg in schaal
Op rooster
100°C
 
Afhankelijk van deegsoort

Wellen

 
Stoompan
Temperatuur
Bereidingstijd
Opmerkingen
Gedroogde paddestoelen in schaaltje
Op rooster
100°C
10 min
100 ml water in het schaaltje of in glazen litermaat
Gedroogde zuidvruchten
Op Rooster
100°C
10 min
In schaal met ruim water

 

Tips: De aangegeven bereidingstijden vormen een richtlijn; Bij het gebruik van de gaatjespan een dichte pan  onderin schuiven om het uitgetreden vocht op te vangen.