Scones van Paul Hollywood

Ingrediƫnten

500 gram zeeuwse bloem
80 gram zachte boter in stukjes
80 gram fijne suiker
2 eieren, los geklopt
5 theelepels bakpoeder
250 gram volle melk


Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet 2 bakplaten licht in met boter of bedek ze met bakpapier of een bakmatje.

Neem de kom van de mixer en voeg hierin 450 gram bloem en de boter. Laat de machine even draaien tot dat er een kruimelige massa ontstaat.

Voeg nu de suiker, eieren toe en laat de machine even draaien. Voeg nu de helft van de melk toe en laat nog even draaien, voeg nu langzaam de rest van de melk erbij tot dat er een mooi zacht deeg ontstaat.


Haal de mixer uit de kom en zeef de bloem en bakpoeder boven de kom. Neem een spatel en spatel de bloem door het deeg mengsel totdat je een mooi soepel deeg krijgt.


Bestrooi werkblad en deeg nogmaals met bloem, en gebruik een deegroller om het deeg zachtjes uit de rollen tot ongeveer 2,5 cm. Laat het deeg 5 minuten rusten.
Neem een vormpje van 7 cm, doop in de bloem (tegen plakken) en snijd rondjes uit het deeg. Leg de rondjes op de bakplaat, rol het overgebleven deeg weer uit en blijf dit herhalen totdat al het deeg verwerkt is.
Laat de rondjes vijf minuten rusten en bestrijk de bovenkant met ei. Alleen de bovenkant - met ei langs de zijkant rijzen de scones niet gelijkmatig.

Bak de scones 15 minuten of totdat ze gerezen en goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Snijd of scheur ze open en besmeer ze met boter of clotted cream met jam.

(Bron- Bakken - Paul Hollywood)

Reacties